Tuesday, March 10, 2009

Mari buat spekulasi!!


1. Lah kau rasa isteri Aji ni masak sendiri atau order catering?
2. Sedap emm ni kambing masak resepi apa ni Nuar?
3. Lah kau tanya Aji ni, makan kambing sunnah ke makan daging lembu sunnah?
4. Ehh kau orang tak ingat Najib ke makan sedap sedap ni Nuar?
5. (Shamsul)Cantik tikar alas meja ekk..lauk tu ingat orang belakang wehh.
6. Air suam tambah tambah (bonzer Aji).
7. Aji memang taknak hidang nasi..simbolik...makan makan nak..peluang memang ada.
8. Kalau lah..kalau lah...
9. Nuar jangan kalau kalau....qada qadar.
balik rumah nanti sambung bincang dgn orang rumah ekk.
___________________
Aku tetap kata..ini mesti ada makna.
A+B=AB
A+B=AA
A+B=BB
Aku kena rujuk kat mat matematik, mat statistik, mat genetik, mat politik, mat fekah siasah,
apa makna UNITY?

14 comments:

 1. xfham btol..
  pe yg nak cube disampaikan??

  ReplyDelete
 2. bahasa mudah,
  esok gambar ni ada kat front page utusan tak?

  ___________
  firasatnya..

  nuar tu, sirih nak pulang ke gagang.

  atau agenda bersama, kiok kan najib.

  ReplyDelete
 3. sapa naik PM selepas Dolah? atas kertas Najib la... kehendak Allah sapa tahu... tup tap... Syeikh Anwar pulak yg naik....

  ReplyDelete
 4. sapa sapa ada gambar ni yg original,simpan baik2,,
  ada rezeki boleh jual rm1juta.

  ReplyDelete
 5. Oiii mamat. Hidup ko sendiri tunggang langgang, anak 5 bini sara. ko pun bini yg sara.

  pandai2 nak kelentong politik...

  ReplyDelete
 6. Ooi Kulup

  Hang belajaq mana A + B = AB, ni perjumpaan terbuka, saja nak bagi gempak...

  Perhatian kepada suami-isteri : Kempen KELUARGA BAHAGIA
  Hentikan amalan seks oral. Hargai dan hormati bibir-bibir merah isteri anda, bibir yang mengaji kalimah-kalimah suci, bibir-bibir yang mendidik anak-anak anda.

  ReplyDelete
 7. cik Anon, 8:11
  oii mamat...

  kalau kenal saya, letak lah nama saya.
  saya takde rahsia.
  tempat asal saya, sekolah saya, universiti saya, email saya semua ada dalam profile.
  no hal.
  kalau saya miskin, politik bukan untuk orang kaya.
  nak saya declare aset saya online ke..
  no problem jugak.

  ReplyDelete
 8. tok mudim,
  A+B=AB maknanya pkr masuk bn,
  A+B=BB maknanya nuar masuk umno,
  A+B=AA maknanya PR + Bn = unity gomen.

  gitu takde nak marah marah.
  hope for yg terbaik.

  ReplyDelete
 9. perunding...

  Betul,betul,betul...

  anon dan to'mudim..

  betul,betul,betul..salah...hahaha

  ReplyDelete
 10. GEMPAR ! ANWAR PERANGKAP PAKLAH BERTEMU DENGAN KETUA AJARAN SESAT DI HULU LANGAT !

  PERKARA 1
  salam untuk semua sahabat bloger dan pembaca. apa yang gap akan dedahkan ini merupakan satu bukti sahih dan benar,perancangan jahat anwar untuk melakukan apa sahaja cara untuk menyesatkan umat islam di malaysia.


  sebelum ini kita umat islam telah banyak didedahkan akan beberapa sikap liberal dan munafiknya anwar bin ibrahim memperkuda/merosakkan islam demi mengejar cita-citanya kemaruk kuasa untuk menjadi perdana menteri.


  anwar bin ibrahim pernah menyanjungi salman rushdie dalam komentarnya memuji buku satanic verses, anwar bin ibrahim tidak pernah menyatakan BANTAHAN dalam persoalan murtad lina joy, hudud yang selama ini diperjuangkan oleh parti pas kini sudah menjadi bahan cacian karpal singh, kumpulan artikel 11 dan pejuang-pejuang IFC ( INTER FAITH COMISSION) kini sudah kembali 'bertenaga dan bersemangat' setelah anwar secara komited memberikan HARAPAN BARU untuk mereka menyamarata kan hak ISLAM DAN BUKAN ISLAM.


  ini adalah beberapa contoh betapa 'terdesaknya' anwar bin ibrahim untuk 'mengejar saki baki masa' yang ada untuk MEROSAKKAN SECARA TOTAL HAK AGAMA DA BANGSA DEMI MEMENUHI TUNTUTAN NAFSU UNTUK BERKUASA MENJADI PERDANA MENTERI KE 6.


  dalam keadaan yang cukup menyesakkan nafas anwar ini, hari ini kita telah digemparkan dengan cerita dan gambar pertemuan anwar dan paklah di hulu langat. anwar bin ibrahim adalah pengamal kaedah 'political animal' . kepala munafik ini sanggup bersekongkol dengan sesiapa sahaja untuk memerangkap musuh politiknya, walaupun dengan menggunakan kaedah agama.


  hari ini anwar telah memerangkap paklah untuk bertemu dengan seorang tua bernama mahmud bin hj abd rahman (pengasas ajaran aurad ismailiah) yang telah difatwakan sebagai SESAT oleh bekas mufti negeri selangor, almarhum dato' ishak baharom. orang tua ini telah dijadikan medium perantaraan untuk anwar bertemu dengan paklah dan digunakan sebagai 'agenda pemula' anwar untuk kembali menjadi pejuang islam dan ikon perpaduan melayu. sayang perangkap anwar bin ibrahim ini TELAH DAPAT PIHAK KAMI KESAN.


  sila baca 2 perkara dibawah sebagai rujukan. gap mohon kepada anda semua baik dari pihak bloger dan pembaca untuk MENYEBARKAN BERITA GEMPAR INI kepada seluruh umat islam di malaysia. sebarkan ia melalui rangkaian blog,website BN dan PEMBANGKANG, email dll cara supaya berita ini sampai.


  AYUH DEMI ISLAM,BAIK UMNO,PAS,PKR SILA SELAMATKAN AKIDAH ANDA ! KITA TOLAK PERBEZAAN POLITIK DALAM HAL PENTING INI ! SELAMATKAN AKIDAH KITA DARIPADA DI SESATKAN OLEH ANWAR BIN IBRAHIM !


  PERKARA 2
  INI ADALAH SALINAN FATWA DARI ALMARHUM DATO' ISHAK BAHAROM YANG TELAH MENGISTIHARKAN AJARAN ISMAILIAH YANG DIBAWA OLEH MAHMUD BIN HAJI ABD RAHMAN ADALAH SESAT !  NEGERI SELANGOR
  Warta Kerajaan
  DITERBITKAN DENGAN KUASA
  GOVERNMENT OF SELANGOR GAZZETE
  PUBLISHED BY AUTHORITY

  Jil. 48
  23hb November 1995
  TAMBAHAN No. 23
  No. 24
  PERUNDANGAN
  Sel. P.U 48.

  ENAKMEN PENTADBIRAN PERUNDANGAN ISLAM 1989
  FATWA TENTANG AURAD ISMAILIAH AJARAN MAHMUD BIN HAJI ABD RAHMAN
  En. 2 / 1989

  PADA menjalankan kuasa yang diberi oleh subseksyen 31(1) dan seksyen 32 Enakmen Pentadbiran Perundangan Islam 1989, Mufti bagi Negeri Selangor, selepas berbincang dengan Jawatankuasa Perunding Hukum Syara' membuat fatwa seperti yang dinyatakan dalam Jadual.

  ADMINISTRATION OF ISLAMIC LAW ENACTMENT 1989
  FATWA ON AURAD ISMAILIAH AJARAN MAHMUD BIN HAJI ABD RAHMAN

  En. 2 / 1989
  IN exercise of the powers conferred by subsection 31(1) and section 32 of the Administration of Islamic Law Enactment 1989 the Mufti for the State of Selangor, after discussion with the Islamic Legal Consultative Committee, makes the fatwa as specified in Schedule.

  JADUAL/ SCHEDULE

  ( 1 )
  Ajaran Aurad Ismailiah yang diajar oleh Mahmud bin Abd.Rahman didapati menyeleweng daripada ajaran Islam yang sebenar. Oleh yang demikian, umat Islam dilarang mengamalkan ajaran itu.

  ( 2 )
  Orang-orang Islam yang telah menerima ijazah dan mengamalkan Aurad Ismailiah yang diajar oleh Mahmud bin Abd.Rahman di mana-mana jua berada hendaklah meninggalkan dan segera bertaubat serta memohon keampunan kepada ALLAH Subhanahu Wata'alla.

  Dibuat pada 25hb Oktober 1995
  Made the 25th October 1995.[JAI.Sel.8014/7 Jilid IV; P.U.Sel.AGM/0007.]

  DATO' HAJI ISHAK BIN HAJI BAHAROM
  Mufti Negeri Selangor
  PERKARA 3
  INI ADALAH ARTIKEL YANG DIPETIK DARI BLOG MSO BERKENAAN DENGAN PERTEMUAN DAN PERANCANGAN JAHAT ANWAR IBRAHIM UNTUK MENYESATKAN PAKLAH/UMNO SERTA SELURUH UMAT MELAYU !

  TIGA jam sebelum Menteri Kewangan, Mohd Najib Razak membentangkan bajet mininya di Parlimen jam 4:00 petang ini, berlangsung satu peristiwa diluar jangka yang penuh tandatanya, iaini Perdana Menteri, Abdullah Ahmad Badawi duduk serumah dan makan tengah hari bersama Anwar Ibrahim.

  Peristiwa bersejarah ini berlaku di Madrasah Nurul Iman, Hulu Langat, Selangor. Abdullah dan Anwar sama-sama hadir pada majlis sambutan Maulid Rasul dan Sambutan Tamat Latihan Kerohanian 40 tahun Syeikh Mahmud Al-Majzub, dan menjadi tetamu kehormat mundir madrasah berkenaan.

  Kehadiran Anwar hari ini memang dinanti-nantikan oleh kira-kira 1,000 hadirin dan para jemputan termasuk para ulama dari Asia Tenggara, sebaliknya kedatangan Abdullah secara tiba-tiba itu benar-benar mengejutkan dan di luar jangka.

  Abdullah dijangka hadir ke madrasah berkenaan esok untuk merasmi persidangan dan pertemuan para ulama. Kehadiran Abdullah lewat tengah hari ini menjadi tanda tanya sebab pada waktu sama jemputan khasnya ialah Anwar Ibrahim.

  Abdullah tiba lebih awal dari Anwar, iaitu jam 12:18 tengah hari manakala Anwar bersama isterinya, Wan Azizah Ismail tiba kira-kira 20 minit kemudian.

  Kedua mereka dibawa naik ke rumah Syeikh Mahmud untuk makan tengah hari sama-sama.Abdullah dan Anwar berada di dalam rumah berkenaan lebih 1 jam setengah. Mereka keluar dari rumah berkenaan untuk mendirikan solat Zohor bersama jam 1:40 petang.

  Difahamkan semasa di dalam rumah Syeikh Mahmud, pertemuan enam biji mata berlangsung antara Abdullah, Anwar dan Syeikh Mahmud. Satu perundingan juga dikatakan berlaku dengan Syeikh Mahmud menjadi perantaranya!

  Semasa mendirikan solat Zohor kedua mereka duduk di saf pertama di mana Abdullah berada di sebelah kanan, Syeikh Mahmud manakala Anwar berada di sebelah kiri Syeikh Mahmud.Selepas solat Zohor, Abdullah diminta memberi ucapan ringkas begitu juga Anwar bagaimana pun Anwar tidak berucap.

  Dalam ucapannya Abdullah menjelaskan sesuatu yang baik itu kalau didoakan ia akan menjadi kenyataan. Selepas selesai solat Zohor dan ucapan ringkas kelihatan Abdullah dan Anwar bersalaman dan masing-masing melemparkan senyum.

  Pertemuan dan gelagat kedua pemimpin itu benar-benar mengejutkan para hadirin dan jemaah. Masing-masing tertanya-tanya dengan peristiwa berkenaan kerana ianya dikatakan bukan dirancang oleh sesiapa tetapi mempamerkan keadaan yang sungguh menyenangkan orang ramai.

  Orang ramai begitu bangga dan puas dengan pertemuan kedua mereka yang dilihat sebagai bermusuhan selama ini dan diharap dapat berdamai untuk kebaikan negara, bangsa dan agama.
  “Apa yang berlaku hari ini adalah sejarah, dan kita harap ianya jadi!” begitulah komen salah seorang ahli jawatankuasa madrasah berkenaan enggan menjawab apakah kedatangan kedua mereka sudah dirancang dan apakah yang dimaksudkan 'jadi' itu?

  Abdullah meninggalkan madrasah berkenaan kira-kira jam 2:15 minit petang manakala Anwar jam 2:50 petang kedua-duanya dijangka menuju ke Parlimen untuk mendengar pembentangan bajet mini oleh Najib.

  KOMEN SAYA:

  LIHATLAH SAUDARA SEISLAMKU BETAPA DAJJALNYA MANUSIA YANG BERNAMA ANWAR BIN IBRAHIM INI....DEMI CITA-CITA POLITIK AGAMA PUN DIPERDAGANKANNYA...ASTAGFIRULLAH...YA ALLAH YA TUHANKU, KAU SELAMATKANLAH UMAT ISLAM DI BUMI MALAYSIA INI DARI MANUSIA YANG BERNAMA ANWAR BIN IBRAHIM INI....

  ReplyDelete
 11. dah tu tak setuju lah pak sheikh kawan ngan paklah.

  ReplyDelete
 12. Utk anonymous..sedih tengok nasib awak yg mesti nak jadikan forum peribadi..kalau betul pun perunding anak 5 bini sara... jangan lah jeles.. utk ALLAH punya hadiah utk jasa jasa perunding kot...JGN JELES... dan utk bini perunding..bakti puan amatlah dikenang insyaLLAH boleh kami calonkn ut ISTER MITHALI...sesetengah bini mintak dilepaskan...pikir dunia jer..SYABAS BINI PERUNDING (Kalau betul la anda sara PERUNDING, SYURGA INSYAALAH MENANTI PUAN) untuk anonymous..terer la mcm polis pencen....IP address kami dah locate...ngumpat ngata org .diri sendiri pun hutang keliling pinggang ..takyah tunjuk terer..MALU MALU utk Arwah dlm kubur tuh!!!!!Sedih Tragis ...

  ReplyDelete
 13. timakasihlah je lah poyos jugak..
  rezeki tu ada masa datang ikut isteri,
  ada masa datang ikut anak,
  macam dalam bersamamu kat tv3 baru ni,
  kan orang anak 15.

  ReplyDelete
 14. mungkin anon tu kawan separuh dekat atau sedara separuh dekat,
  _________utk makluman cik anon.

  saya masih attached kepada sebuah syarikat swasta.
  saya baru detached dari bisnes kat hartamas.
  saya masih berurusan bisnes di UIA.
  saya sedang berurusan bisnes di sunway btcaves dgn rakan.
  saya sedang berurusan bisnes di maju jaya.
  saya sudah claim semua rebate RM625 untuk 3 kereta saya.
  saya sudah habis bayar rumah saya duduk sekarang.
  saya sudah separuh habis bayar rumah kat tasik puteri dan masih ada penyewa.
  saya sudah separuh habis bayar rumah di ukay perdana yg inshaallah siap tahun ini.
  saya masih menghantar setiap pagi 4 orang anak saya ke sekolah swasta alhuda.
  isteri saya juga atached kepada syarikat swasta yang sama dengan saya(lain cawangan).
  jadual saya juga penuh setiap hari.
  TAPI SAYA BERPEGANG PADA PRINSIP : TIDAK PERNAH SIBUK HAL DUNIA.
  Sibuk kan diri anda dengan hal akhirat.
  sebab tu nampak saya ni lepak je.
  6 pagi subuh di al muhtadin.
  7.15 hantar anak sekolah.
  8.15 hantar anak ke rumah mak mertua.
  8.45 mamak dengan isteri.
  9.15 hantar isteri ke ofis kalau dia tak drive.
  10.15 lepak ofis kawan kat gombak
  zohor kat alkhairiyah atau arridwan atau addinniah.
  asar sama.
  magrhib almuhtadin.
  setiap hari mesti ada kuliah sampai isyak.
  HIDUP ANTARA DUA WAKTU SOLAT.
  ditengah masa tu lah blogging,bisnes,lepak,kawan,mamak,politik.
  mana ada tonggang langgang.
  seronok bebbbbbb

  ReplyDelete