Tuesday, March 24, 2009

Nizar Peroleh 24,000 undi di Bukit Gantang

Pengundi 55 ribu.
Peratus keluar terbaik 72% 2008.
Terburuk 50% 2004.

Terbaik undi diperolehi PR 16 ribu 1999.max undi dari orang Melayu.
Terburuk undi diperolehi PR 10 ribu 2004.min undi dari orang bukan Melayu.
Saya jangkakan 80% keluar mengundi kali ini.
44 ribu mengundi.
Melayu 28 ribu, Cina dan India 16 ribu.

PR harus dapatkan 15 ribu pengundi Melayu 53.6%.
PR harus dapat 9 ribu bukan Melayu 56.3%.
Bermakna peningkatan 4000 undi keseluruhan berbanding Pru12.
PR harus usahakan.Pas harus kerja kuat.
Ini adalah masa terbaik.
___________________________
Nizar adalah lambang calon Malaysia, sesuai untuk Pas, sesuai untuk Pkr, sesuai untuk Dap, sesuai untuk Melayu, sesuai untuk Cina, sesuai untuk India, sesuai untuk makcik, pakcik, tua muda, kampung, korporat.
Simbol kepada penentangan terhadap kerakusan Umno BN.
Calon referendum menentang pengambilalihan kerajaan PR Perak oleh Umno.
Banyak perkara terjadi kepada masyarakat India kebelakangan ini seperti kes Kugan dan di Kedah baru baru ini.
Mic juga tidak berubah dengan pengekalan Samy Vellu.
Perlu diperhatikan Gerakan,Mic dan MCA hanya mengambil kedudukan berkecuali di dalam kes Perak.
Ia ditafsirkan sebagai mengjauhkan diri dari sentimen tersebut kerana masyarakat Cina lebih merasakan kerajaan pilihan mereka melalui DAP yang ditumbangkan oleh UMNO!!.di Perak.

Saya mengjangkakan undi maximum dari pengundi India dan Cina.
Pilihan Nizar amat tepat kerana dua kelompok pengundi ini amat menyenangi Nizar.
Ini Cina India boleh meningkat ke tahap maximum 65%.
Dan cuba usaha dapatkan 55% undi Melayu.
InshaAllah.
___________________________________
Umno pula nampak tidak ghairah dan tidak berselera dengan Prk ini.
Mungkin
1.Lebih sibuk dan Ghairah dengan PAU.
Hanya meletakkan Ismail Safian yang bukan dari arus perdana politik Umno, kalah Ketua Bahagian, seolah olah hanya calon bebas Umno je.
2. Lebih sibuk dengan percaturan pengambilalihan kuasa Najib dari PakLah.
3. Rombakan kabinet sekaligus pembersihan etnik PakLah dan pembentukan koloni Najib akan berlaku dengan hangat.

Perhatikan tiada siapa dari Umno yang sibuk pasal Perak.
Hanya mengharapkan Zambry yang kadangkala muncul.
________________________________________
Cuma PR perlu berhati hati dengan jentera khas Umno Bn.
Polis Fru termasuk Spr akan digunakan sepenuhnya oleh Umno Bn.
Utusan dan Berita akan jadi hamba Umno Bn.
Saya mengjangkakan mereka akan menekankan supaya tidak ramai yang keluar mengundi.
Berlawanan dengan taktik di KT.
______________________________________
Inilah peluang terbaik bagi Pas dan PR.
Pendapat awal Nik Aziz menghala kepada taktik jangkamasa pangjang.
Iaitu kuatkan ahli Parlimen seperti MatSabu.
Penggantian satu kerusi parlimen tidak merubah kekuatan PR di Parlimen.
Untuk tujuan itu, guna Pru13 sebaik mungkin.
Tapi dalam kes Prk, taktik jangkamasa pendek adalah lebih tepat.
Nizar lebih sesuai.Menangkan semua prk dulu.
Ketepikan Unity G dulu.Itu hanya sesuai untuk hantar tesis nak buat Phd kat Universiti.
Untuk waktu ni, ikut nasihat taktik NikAziz, lawan Umno Bn habisan.
Ini adalah peluang terbaik untuk semua tujuan.

Bukit Gantang InshaAllah diusahakan untuk kemenangan kepada PR.
Ya Allah bagi kemenangan kepada PR.Amin ya Rabbul'alamin.

10 comments:

  1. http://pkrpasdap.blogspot.com

    doa untuk kemenangan orang tak guna buat apa

    ReplyDelete
  2. ye lah mie terjah mu dan awok-awok mu je yg betul nak wat guane

    ReplyDelete
  3. salam... tuan tulis... tumpang promote tee-shirt ya... =)

    T-Shirt Kenangan PERISTIWA PERDANA BULAN MAC

    (1) T-SHIRT ANTI PPSMI ( RM30 termasuk biaya pos )

    (2) T-SHIRT JANGAN BUNUH BAHASA IBUNDA ( RM25 termasuk biaya pos )

    (3) T-SHIRT SIDANG TERGEMPAR DUN PERAK ( RM25 termasuk biaya pos )

    (4) T-SHIRT KERANDA 152 ( RM25 termasuk biaya pos )

    http://lantera-jiwa.blogspot.com/2009/03/t-shirt-kenangan-peristiwa-perdana.html

    ReplyDelete
  4. undang-undang jangkamasa kempen pilihanraya dah berubah ke?

    ReplyDelete
  5. x cukup tu, bg BN hilang duit pertaruhan lg best...bg satu negara tau..tp susah jugak sbb smua SPR dll tu depa punya...mcm mn yea...?????

    ReplyDelete
  6. aku dah cakap sebelum ni...
    saper nak naik evo, buleh jadi polis...
    hanya evo buleh mengejar camry nizar...
    dari harga maupun kelajuan....
    makan asap laa nizar...

    ReplyDelete
  7. MasyaAllah.... Sedih bonda lihat orang2 Melayu bergaduh.. Kalau hampa bersatu kan baik? Kenapa dulu masa UMNO buat baik dgn MCA, PAS kata macam2.. Ni PAS bersekongkol dgn DAP tak apa pula...Double standard tu... Fikirkan lah.. But I'm sure whatever i say, u all mesti ada aje alasan untuk menegakkan taksub u all tu kan?

    ReplyDelete